SPECIAL FODBOLD Fodbold for børn og voksne med særlige behov

SPECIAL FODBOLD
  • Stacks Image 166

BAGGRUND OG HISTORIE

Børn og voksne med indlæringsvanskeligheder eller udviklingshandicap har ikke mange relevante sports- og fritidstilbud at vælge mellem. Derfor får de ofte ikke tilstrækkelig motion. De får heller ikke de samme sjove oplevelser og gode kammerater via sporten, som mange af vi andre har fået. Nogle i målgruppen har forsøgt sig med fodbold og anden sport inden for klubbernes normale rammer, men det fører desværre ofte til mindre gode oplevelser såsom mobning eller en følelse af ikke at være dygtig nok.

Som far til en hjerneskadet særdeles fodboldglad dreng tog Carsten Sjørvad i starten af 2011 initiativ til et opstartsmøde for at se, om der var lokal interesse for fodbold for børn med udviklingshandicap. Opstartsmødet blev til i et samarbejde med DHIF, Hammerum IF og Herningsholmskolen. Interessen var der heldigvis, og Elsebeth Østergaard meldte sig som medtræner, da hendes søn Jens også savnede et relevant fodboldtilbud. Den 7. april 2011 havde vi første træningsaften – i første omgang var det kun for børn, men allerede året efter inddrog vi også voksne spillere.
Da vi startede, vidste vi ikke, at der fandtes en landsdækkende turnering i DHIF-regi, men alligevel kunne vi i efteråret 2011 drage hjem fra Vordingborg med pokal og medaljer som bevis på, at vi havde Danmarks bedste U15 hold. Dagen efter blev vi fejret på stadion i pausen af FCMs superligakamp. Så kunne vi ikke forlange mere af den første sæson.

Siden 2015 har vi en gang årligt afviklet vores eget endagsstævne kaldet Sommerbold på heden. Ansporet af muligheden for at få et legat fra virksomheden Kavli fik Elsebeth den ide, at vi skulle lave vores eget stævne. Da det ikke just er den mest formuende målgruppe, der deltager i stævnet, er deltagelse i stævnet fuldstændig gratis. En kæmpe tak til stævnets trofaste sponsorer og til de mange forældre og andre frivillige, som er en medvirkende årsag til, at det nu er Danmarks største fodboldstævne for børn og voksne med udviklingshandicap.

Vi håber, at du kan finde de nødvendige informationer på vores hjemmeside. I modsat fald er du velkommen til at kontakte trænerne.

Carsten Sjørvad
Mail: carsten.sjoervad@hotmail.com
Tlf. 6155 0474

Elsebeth Østergaard
Mail: elsebeth@utoft.as
Tlf. 3126 4760
Stacks Image 402
Stacks Image 405
Stacks Image 408
Stacks Image 411
Stacks Image 473
Stacks Image 470
Stacks Image 467
Stacks Image 462
Stacks Image 459
Stacks Image 456
Stacks Image 188
Stacks Image 30