SPECIAL FODBOLD Fodbold for børn og voksne med særlige behov

SPECIAL FODBOLD
  • Stacks Image 166

UDVALGTE SPILLERPROFILER

Skrevet foråret 2020

Stacks Image 201
Lea Larsen (f. 1996)
Lea har livet igennem kæmpet med generelle indlæringsvanskeligheder, og som følge heraf gik hun som de fleste af sine holdkammerater i specialklasse i folkeskolen. I 2015 tog et par gode veninder Lea med til specialfodbold i Hammerum. Lea boede på det tidspunkt i Vejle, hvor hun qua mobning havde droppe fodbolden. Heldigvis fik hun glæden ved fodbold tilbage og uge efter uge tog hun toget fra Vejle til Hammerum – også efter at veninderne fik andre interesser. ” Det bedste ved at spille i for Hammerum IF Specialfodbold er, jeg får nye venner og at vi sammen kan spille fodbold, hvilket vi elsker”, fortæller Lea.

Lea ikke bare elsker at spille fodbold – hun er også virkelig dygtig. Så dygtig at hun som en af de meget få piger i Danmark spiller i A-rækken, hvor hun allerede i sin første sæson var med til at vinde DM guld. Lea positive og glade stil er ikke bare værdsat blandt egne spillere, trænere og forældre men også blandt vore gode venner fra de andre DHIF klubber. I kampe bruger vi mest Lea i forsvaret, hvor hun på trods af sine blot 158 cm ikke er bange for at gå i infight med meget velvoksne mænd. Det giver helt fortjent givet Lea megen opmærksomhed, når vi spiller på fremmed græs, hvor dommere og trænere ofte er imponerede over hendes mod og hendes talent. ”Jeg har det fint med at spille i forsvaret, men gad godt spille lidt mere på midtbanen eller i angrebet”, siger Lea, som fremhæver DM guldet fra 2015 som sin bedste fodboldoplevelse. 2015-sæsonen sluttede helt fortjent med, at Lea blev kåret til årets nye spiller.

Leas mor er jævnligt at finde på sidelinjen, når der spilles kampe og som mange andre forældre har hun bl.a. også bidraget med kager og en hjælpende hånd til vores fodboldstævne. Lea er opvokset i Lem sammen med sine to trillingebrødre, der er gået landmands- og lærervejen. Lea bor nu i Herning, hvor hun håber på et fleksjob i en børnehave. Fritiden bruges sammen med vennerne, og derudover spiller hun håndbold og styrketræner.
Stacks Image 214
Sebastian Mølgaard (f. 2002)
Sebastian er autist og har siden sin første boldberøring hos Hammerum IF Specialfodbold i efteråret 2018 gennemgået en fantastisk udvikling, og ved sæsonafslutningen i juni 2019 fik han fuldt fortjent pokalen for årets største fremgang. Sebastian er en velfungerende autist med indlæringsvanskeligheder. ”Jeg vil gerne spille fodbold – rigtig fodbold, ligesom alle andre drenge”. Det var Sebastians ønske – og det er gået i opfyldelse.

Sebastians mor, Camilla, fortæller, at han er meget glad for at være aktiv sammen med jævnaldrende. ”Han er glad for at spille fodbold med mange andre unge, der alle har deres individuelle udfordringer. Her er der plads til forskelligheder og individuelle behov, mens der trænes fodbold som i alle andre klubber på de unges præmisser.
De udvikler sig i fællesskab, danner relationer både i fodboldspillet og socialt”, fortæller Camilla. Sebastian, der spiller på Hammerum IF Specialfodbolds E-hold beskriver det selv med ordene: ”Jeg er glad for at gå til fodbold, fordi jeg får motion og er sammen med mine venner. Jeg kan godt li’ at komme til træning og lære at spille fodbold, og det er sjovt at komme ud at spille kampe. Vi er også gode til fodbold, og vi har vundet mange kampe”.

Når den ikke står på fodbold, så går Sebastian på STU, går i klub og løber. Han har to ældre søskende og tre yngre bonusbrødre.
Stacks Image 241
Steffan Mortensen (f. 2005)
I april 2015 startede den dengang 9-årige Steffan hos Hammerum IF Specialfodbold, hvor han siden da trofast er mødt frem til træning, hvilket giver pote i kampene, hvor han har scoret mange mål. De mange mål har også bidraget godt til klubbens pokalskab. ” Jeg er stolt over at have vundet guldmedalje tre år i træk ved vores eget stævne ”Sommerbold på Heden”. Men den bedste fodboldoplevelse er nok, da vi spillede sammen med Christian Eriksen i Middelfart”, fortæller Steffan.

Steffan, der i lighed med en del af sine holdkammerater ikke har en diagnose, går i skrivende stund i specialklasse på Vestervangskolen i Herning. Selv om det ikke umiddelbart er synligt, så er han udfordret både mentalt, socialt og fysisk. Fritiden bruges ud over fodboldtræning bl.a. på fodbold i haven og en god omgang FIFA, som er det foretrukne Playstation spil. Der er ikke langt til træning, da han siden adoptionen fra Indien har boet med sine forældre og sin storesøster i Hammerum.

Om Hammerum IF Specialfodbold fortæller Steffans mor Jette: ”Udover rigtig god træning til en boldglad dreng, vil jeg fremhæve det fællesskab spillerne har på tværs af diagnoser, handicaps, køn og alder. Hos HIF Specialfodbold er der plads og rum til alle. Spillerne inddeles på forskellige niveauer, og på den måde vil der også være noget at stræbe efter på sigt, uden at man skal skifte hold og dermed trænere. Jeg er også glad for alle de snakke, som jeg får med de andre forældre på sidelinjen. Den følelse af ”at være i samme båd”, har jeg ikke mødt andre steder, så de relationer får man som forælder med som bonus, hvis man ønsker det. Jeg kan varmt anbefale holdet, uanset om man er 8 år, 16 år eller 24 år gammel.”
Stacks Image 362
Stacks Image 365
Stacks Image 368
Stacks Image 371
Stacks Image 433
Stacks Image 430
Stacks Image 427
Stacks Image 422
Stacks Image 419
Stacks Image 416
Stacks Image 188
Stacks Image 30